Pridať komentár

Gastrolísky v takej forme v akej sú v súčastnosti  je potrebné zrušiť, stanoviť zákonom výšku stravného oslobodeného od dane a odvodov, a tak ich pripočítať k výplate, čo dokáže štandardný ekonóm, administratívne menej náročné a tým aj pre podnikateľ lacnejšie. V našej firme sa len jeden pracovník stravuje priamo vo jedálni, ostatných 16 zamestnancov premieňa "gastráče na euráče" a nosia si jedlo do firmy, ktoré si potom prihrievajú a upravujú. Aký to má význam? Na jednej strane platíme províziu predajcom gastráčov a výsledný efekt je, že aj tak ešte  platíme za elektrinu na ohrev jedla, nie je to paradox??
 Neverím však, že sa tak stane v dohľadnej dobe k zrušeniu lístkov za prvé žijeme v Slovenskej Gubernií, kde  je to tak a  firmy, ktoré si založili biznis na tejto byrokratickej forme podnikateľskej aktivity, /ale v poslednom čase na tom úspešne participujú aj obchodné reťazce/ majú u politických populistov-straníckych a vládnych činitelov, u odborárskych bossov dobrých obhajcov, zrejme to majú všetky tri strany veľmi dobre zrátané...takže ma to nejako neprekvapuje, ale tento problém považujem len za okrajový, v tejto Slov. Gubernií zažívam denne iné šoky, napríklad erupcia korupcie na všetkých stupňoch života...  

Plain text

  • Nie sú dovolené žiadne HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy sú automaticky zmenené na odkazy.
  • Riadky a odstavce sa zalomia automaticky.
CAPTCHA
Bezpečnostná otázka (kvôli spamom). Vyriešte jednoduchú matematickú rovnicu a výsledok napíšte do prázdneho políčka.
päť krát = 15
Vyriešte matematickú otázku a výsledok zapíšte v číselnom formáte.